Ustvarjanje dodane vrednosti s kombinacijo agilnih in »klasičnih« metod projektnega managementa

Preizkušeno v dinamičnem in razvijajočem se poslovnem okolju za ustvarjanje dodane vrednosti in dolgoročno pozitivnih učinkov

Vloga projektnega managementa se spreminja. Projektne pisarne prevzemajo ključno vlogo pri realizaciji strategije in uvajanju novosti. Projektni vodja ne sledi le projektnim načrtom, ampak prevzema odgovornost za uvedbo novosti od ideje do realizacije pričakovanih koristi projekta. Pri tem se mora pravilno in pravočasno odločati o pristopih in metodologijah projektnega managementa.

TERMIN: 17. 10. 2024 (od 9:00 do 15:30)

Praktično naravnana delavnica obravnava dinamično izvajanje projektov. V praksi ugotavljamo, da dosežemo najboljše učinke z uporabo kombiniranega pristopa, ki vsebujejo elemente procesno orientiranih metod in agilnega pristopa. Z uporabo principov agilnega in »vitkega« delovanja zagotavljamo ustvarjanje dodane vrednosti za naročnika, s »klasičnimi« metodami projektnega managementa pa še vedno ohranjamo kontrolo nad obsegom, časovnico in stroški.

Delavnica je namenja vsem, ki želite:

 • spoznati napredne metode projektnega managementa,
 • razumeti kaj dejansko pomeni ustvarjanje dodane vrednosti s projektnim delom,
 • spoznati kriterije za izbiro najboljše kombinacije metod za izvedbo projektov,
 • spoznati celoten življenjski cikel projekta od ideje do realizacije pričakovanih učinkov,
 • izdelati lastne poslovne metodologije projektnega managementa,
 • napredovati kot projektni manager iz vidika uspešne realizacije svojih projektov.

Program

Vloga projektnega managementa v poslovnih okoljih:

 • osnovni pojmi in koncepti projektnega managementa
 • namen, pomen in cilji projektnega managementa
 • evolucija projektnega managementa

Različni principi in metode projektnega managementa:

 • »klasične« metode projektnega managementa
 • principi »vitkega« projektnega managementa
 • agilni pristopi in prakse

Prave kombinacije pristopov projektnega managementa po fazah od ideje do realizacije učinkov:

 • prepoznavanje problema oziroma priložnosti
 • zajem želja in potreb naročnikov oziroma uporabnikov
 • opredelitev rešitve, pričakovanih rezultatov, koristi in učinkov
 • načrtovanje obsega, arhitekture in glavnih izvedbenih faz
 • analiza tveganj na praktičen in uporaben način
 • izdelava izvedbenega in finančnega načrta
 • določitev vlog, odgovornosti in postopkov za izvedbo projekta
 • vzpostavitev projektne ekipe in ustreznega izvedbenega okolja
 • uspešna izvedba projektnih aktivnosti in uvedba sprememb
 • analiza rezultatov in učinkov izvedenega projekta

Sodobna praktična delavnica je unikatna kombinacija svetovno priznanih strokovnih vsebin na področju projektnega managementa, uvajanja sprememb in razvoja voditeljstva:

 • temelji za učinkovito projektno vodenje neglede na obseg ali panogo PMBOK© Guide
 • upravljanje sprememb na nivoju celotne organizacije Standard for Change Management©

Vodnik za projektno vodenje PMBOK® Guide je vodilna svetovna publikacija in temeljni vir za učinkovito vodenje projektov v katerikoli panogi. Izdajatelj tega vodnika je Project Management Institute (PMI), vodilno svetovno združenje na področju upravljanja projektov, programov in portfeljev, ki svojim delovanjem izboljšuje uspešnost poslovnih okolij in razvija strokovnost vodenja projektov s svetovno priznanimi standardi in certifikati.

Standard for Change Management© je standard na področju upravljanja sprememb, ki opisuje uveljavljene norme, procese, naloge in spretnosti za prehod organizacije iz trenutnega stanja v prihodnje, da bi dosegli pričakovane koristi. Izdajatelj tega standarda je vodilno svetovno združenje na področju upravljanja sprememb Association of Change Management Professionals (ACMP), ki poleg standarda in dobrih praks zagotavlja tudi certificiranje s katerim zagotavlja ustrezno uporabo standarda v praksi.

Projektni management - teorija in praksaNe spreglejte tudi odlične knjige Projektni management – teorija in praksa. Knjiga vsebuje povzetek svetovne literature s področja obvladovanja projektov različnih vrst v različnih organizacijah. Prikazuje procese, postopke in orodja, ki se uporabljajo v praksi, ki jih avtor izdatno nadgrajuje še z nasveti iz svoje bogate prakse. Na voljo so še zadnji izvodi knjige! Več o knjigi si preberite tukaj.

Morda vas zanima tudi

Akademija projektnega managementa – sistematično usposabljanje projektnih managerjev, ki zajema 12 delavnic:

Na podlagi vaših potreb in predhodnega znanja si izobraževalni paket – niz več praktičnih delavnic lahko oblikujete sami!

Izobraževalni paketi – ob prijavi in plačilu za obisk:

 • 3 – 4 delavnic – 15 % popust
 • 5 – 7 delavnic – 20 % popust
 • 8 – 12 delavnic – 25 % popust

* Na praktičnih izobraževanjih boste prejeli znanje – potrebno podlago tudi za pridobivanje tako IPMA, kot tudi PMI mednarodnih certifikatov, seveda pa tudi za NPK (nacionalno poklicno kvalifikacijo), saj so predavatelji sodelovali tudi pri pripravi nabora znanj za certificiranje.

** Vsi pooblaščeni inženirji lahko na izobraževanju Šola projektnega managementaPriprava projekta – osnova za učinkovito izvedbo in uspeh projektaEkonomika, poslovna vrednost projektov in najboljše metode za obvladovanje sprememb in tveganj pri vodenju projektov in Planiranje projektov in Planiranje projektov in uporaba programa MS Project, prejmete kreditne točke IZS iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

***˝Izobraževanje po meri˝ za posamezno podjetje oz. organizacijo – večmodularna bolj poglobljena in praktično naravnana usposabljanja za odlično vodenje projektov. Za več informacij pišite na naslov: ana.kordis@agencija-poti.si.

Predavatelj

Zoran Korenjak, PMP, CCMP, CSPO. NLP Master Practitioner, BHS Practitioner

Projektni manager, predavatelj in coach z več kot petnajst letnimi izkušnjami vodenja projektov in uvajanja sprememb. Vodi strateške in kompleksne projekte v uspešnih družbah in večjih organizacijah, med drugimi tudi v finančni industriji. Je soavtor in predavatelj na Akademiji Projektnega Managementa, predava na strokovnih konferencah in izvaja razvojne programe za posameznike ter podjetja.

Strokovnost na področju projektnega managementa izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom Project Management Professional (PMP)®, ki ga izdaja Project Management Institute (PMI), vodilno svetovno združenje na področju upravljanja projektov, programov in portfeljev.

Strokovnost na področju uvajanja sprememb dokazuje z mednarodno priznanim certifikatom Certified Change Management Professional™ (CCMP™), ki ga izdaja vodilno svetovno združenje na področju upravljanja sprememb Association of Change Management Professionals (ACMP).

Strokovnost na področju osebne storilnosti izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom NLP Master Practitioner, ki ga izdaja Mednarodna zveza trenerjev Nevro-lingvističnega programiranja (NLP). Poleg tega je diplomant mednarodnega instituta za zdravljenje in osebno preobrazbo Barbara Brennan School of Healing. To je visoko spoštovana izobraževalna in globalna zdravilna institucija s tisočerimi diplomanti v več kot 50 državah po vsem svetu. Študij zajema proces osebnostnega razvoja študentov, ozaveščanje povezav med umom, telesom ter čustvi in osvajanje specializiranih zdravilnih tehnik in veščin za uporabo v strokovni praksi.

Pri svojem delu odlično kombinira strokovnost z osebnim pristopom. Njegove delavnice so zanimive in polne praktičnih primerov za poslovni ter osebni uspeh.

Kotizacija

248,00 € + 22%

Plačilo z DDV znaša 302,56 € in vključuje strokovno predavanje, prikaz primerov iz prakse z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na izobraževanju in prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. SI56 3300 0000 1159 917, odprt pri Addiko Bank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo izobraževanja. Po izobraževanju vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo izobraževanja, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Dodatne ugodnosti

Zgodne prijave: 10 % popust za prijavo in plačilo do 3 tedne pred izvedbo izobraževanja.
Fizične osebe: stalni 30 % popust na kotizacijo.
Ugodnosti se ne seštevajo!