Planiranje projektov in uporaba programa MS Project

Učinkovito obvladajte in izboljšajte svoje projektno vodenje – planiranje in nadziranje časa, ljudi in stroškov

Planiranje je osnova vsakega uspešno izvedenega projekta. V praksi pa tudi ena od najmanj priljubljenih faz projektnega managementa, saj gre za administrativni del, ki se ga mnogi otepajo. Res je, da klasične metode izdelave mrežnih in terminskih planov zahtevajo veliko časa in potrpljenja, če pa se jih lotimo s pomočjo dobrega programa, nam je planiranje in simuliranje različnih planov lahko tudi v zabavo. Dejstvo pa je, da se nam čas, ki ga porabimo za planiranje, obrestuje v sami izvedbi projekta.

TERMIN: 12. 5. 2023 (od 9:00 do 15:30)

Na praktični delavnici boste spoznali pomen planiranja projektov in način kako se tega lotiti. Tukaj nam bo v veliko pomoč program MS Project, ki je enostaven in tudi najbolj razširjen program za planiranje in vodenje projektov.

Na delavnici boste spoznali več področij planiranja projektov – tako vsebinskih kot informacijskih. Naučili ali izpopolnili boste kako se definirajo aktivnosti, njihovo soodvisnost in kako se pripravi terminski plan. To je lahko zelo enostavno v kolikor poznate vsebino. MS Project je primeren tudi za izvajanje in spremljanje drugih nalog v podjetju, saj omogoča nadzor časa, stroškov in virov. Program MS Project ima veliko že naprej pripravljenih poročil, ki jih lahko koristite v različnih fazah projekta.

Na delavnici boste spoznali tudi teoretične podlage, ki bodo podkrepljene s praktičnimi primeri, ki bodo temeljili na bogatih izkušnjah predavatelja.

Osnovni cilj praktične delavnice je čim več praktičnega dela na dejanskih projektih, ki jih boste lahko sami izbrali. Na teh projektih bomo obdelali vse faze in možnosti informacijske podpore. Vsak udeleženec prejme tudi gradivo za osnovno uporabo programa MS Project.

Praktična delavnica je namenjena projektnim vodjem in sodelavcem v projektnih timih, ki začenjajo z uporabo MS Projecta ali pa so do sedaj uporabljali starejše različice programa.

V skladu z dogovorom z Inženirsko zbornico Slovenije (IZS) bodo pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na praktični delavnici pridobili tudi 2 kreditni točki iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

V skladu z dogovorom z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) boste člani prejeli 3 kreditne točke – sklop D (Poslovanje in management).

Program

Spoznavanje osnov planiranja

Osnovne značilnosti projektnih informacijskih sistemov

Delo s programom MS Project:

 • členitev projekta,
 • časovno planiranje,
 • načrtovanje virov,
 • načrtovanje stroškov,
 • spremljanje izvedbe projekta,
 • kreiranje poročil,
 • delo bo potekalo na praktičnih primerih in bo prilagojeno željam udeležencev

Morda vas zanima tudi

Akademija PROJEKTNEGA managementa – sistematično usposabljanje projektnih managerjev
Šola projektnega managementa
Priprava projekta – osnova za učinkovito izvedbo in uspeh projekta
Učinkovita kombinacija najboljših metod agilnega in »klasičnega« projektnega managementa
Ekonomika, poslovna vrednost projektov in najboljše metode za obvladovanje sprememb in tveganj pri vodenju projektov
Projektna pisarna in zagotavljanje uspešnosti projektov v podjetjih in organizacijah
USPEŠNO VODENJE PROJEKTNIH TIMOV po svetovno priznani metodologiji in vodniku PMBOK®
Uspešno načrtovanje, organiziranje in vodenje IT projektov
Business Case Study
Planiranje projektov in uporaba programa MS Project
Uspešno uvajanje projektnega pristopa v podjetje oz. organizacijo
Agilni coaching program za (projektne) managerje

 

Vljudno vabljeni na zgoraj naveden sklop praktičnih delavnic za sistematično pridobitev celostnega znanja s področja projektnega managementa, z odličnimi predavatelji – strokovnjaki iz prakse.
Na podlagi vaših potreb in predhodnega znanja si izobraževalni modul – niz več praktičnih delavnic lahko oblikujete sami!

Izbraževalni paketi – ob prijavi in plačilu za obisk:

 • 3 – 4 delavnic – 15 % popust
 • 5 – 6 delavnic – 20 % popust
 • 7 – 10 delavnic – 25 % popust
 • Dodatna ugodnost: 10 % popust za vse udeležence zgoraj navedenih izobraževanj pri Agilnem coaching programu

* Na praktičnih izobraževanjih boste prejeli znanje – potrebno podlago tudi za pridobivanje tako IPMA, kot tudi PMI mednarodnih certifikatov, seveda pa tudi za NPK (nacionalno poklicno kvalifikacijo), saj so predavatelji sodelovali tudi pri pripravi nabora znanj za certificiranje.

**˝Izobraževanje po meri˝ za posamezno podjetje oz. organizacijo –  večmodularna bolj poglobljena in praktično naravnana usposabljanja za odlično vodenje projektov. Za več informacij pišite na naslov: ana.kordis@agencija-poti.si.

Predavatelj

Mag. Matjaž Madžarac

je magister informacijsko upravljavskih ved. Magistriral je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani s področja informacijske podpore projektnemu vodenju. Sicer pa strokovnjak s področja projektnega managementa z bogatimi izkušnjami vodenja projektov v gospodarstvu in upravljanja s portfeljem projektov. Od leta 1998 je aktivni član slovenskega Združenja za projektni management (ZPM), kjer trenutno opravlja funkcijo podpredsednika. Je član SIBIM (Slovensko združenje za informacijsko modeliranje v gradbeništvu). Že vrsto let ima pridobljeno licenco za člana komisije za preverjanje in potrjevanje nacionalne poklicne kvalifikacije ”VODJA PROJEKTA”.

Kotizacija

218,00 € + 22%

Plačilo z DDV znaša 253,76 € in vključuje strokovno predavanje, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici, prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. SI56 3300 0000 1159 917 pri Addiko Bank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Fizičnim osebam nudimo 30 % popust na kotizacijo!

Dodatne ugodnosti

Za prijave in plačila do 3 tedne pred izvedbo posameznega izobraževanja, vam nudimo 10 % popust, če se prijavite kot pravna oseba in 40 % popust, če se prijavite kot fizična oseba!
Ugodnosti se ne seštevajo!