USPEŠNO VODENJE PROJEKTNIH TIMOV po svetovno priznani metodologiji in vodniku PMBOK®

Najbolj sodoben pristop

Poleg standardov in metodologij projektnega managementa (p)ostaja človeški faktor ključni dejavnik uspešnega vodenja projektnih timov. Projektni managerji (vodje) zagotovo potrebujejo znanje in strokovnost, poleg tega pa sta za uspešno vodenje projektnih timov potrebna tudi osebna zrelost in razvito voditeljstvo.

TERMIN: 17. 3. 2021 (od 09:00 do 15:30)

Izobraževanje bo potekalo ˝v živo˝, v skladu s higienskimi priporočili NIJZ ali kot interaktivno ˝on-line˝ izobraževanje, tako da je izvedba zagotovljena. Število mest je omejeno na 9 udeležencev.

Osrednja tema delavnice je zagotavljanje zavzetosti in sodelovanja vseh članov projektne skupine, kar je odraz strokovnosti in osebne zrelosti projektnih vodij. Udeleženci se usposobijo za uspešno vodenje projektnih timov s promoviranjem strokovnosti, odgovornosti, spoštovanja, zaupanja ter upoštevanja potenciala vseh članov projektnega tima.

Kaj se zgodi, ko odličen strokovnjak postane projektni vodja? Značilno za takšno situacijo je, da ta oseba zaradi preobilice dela in reševanja vseh problemov projekta postane ozko grlo, sčasoma izgori in projekt ne doseže pričakovanih učinkov.

Praktična delavnica je namenjena vsem, ki želite spoznati kako se hitro in učinkovito preobrazite iz strokovnjaka v projektnega managerja. Dobra novica je, da se vam pri tem ni potrebno odpovedati vaši strokovnosti. Namen delavnice je razvoj voditeljstva in sposobnosti posameznika za uspešno vodenje projektnih timov.

Namen praktične delavnice je celostni razvoj projektnih vodij iz strokovnega in osebnostnega vidika, ki poteka na podlagi svetovno priznanih strokovnih standardov, metodologij in znanosti. Delavnica je edinstvena na področju sistemskega usposabljanja projektnih managerjev (vodij) saj združuje svetovne standarde, učinkovite metode, dobre prakse in psihologijo vodenja projektnih timov.

Program

Vodenje projektnih timov na podlagi PMBOK® Guide

 • osnovni pojmi in koncepti projektnega managementa
 • vloga projektnega vodje
 • življenjski cikel projekta in strokovna področja projektnega dela
 • upravljanje s človeškimi viri na projektih
 • odvisnosti in povezave med projektnim managementom in uvajanjem sprememb

Človeški faktor projektnega managementa Talent-Based Leadership

 • osnove (ne)učinkovitega timskega delovanja
 • razvoj osebnosti posameznika – kombinacija prirojenih lastnosti in vpliva okolja
 • 5 različnih aspektov talentov posameznika – prepoznavanje, uravnavanje, uporaba
 • različne metode učinkovitega vodenja projektnih timov in (so)delovanja

Primeri dobrih praks in praktične vaje udeležencev

 • digitalizacija poslovanja (konkretni primeri iz prakse)
 • timsko delovanje (praktične vaje udeležencev)

Sodobna praktična delavnica je unikatna kombinacija svetovno priznanih strokovnih vsebin na področju projektnega managementa, razvoja voditeljstva in timskega delovanja:

 • temelji za učinkovito projektno vodenje neglede na obseg ali panogo PMBOK© Guide
 • razvoj voditeljstva in vodenje projektnih timov Talent-Based Leadership

Vodnik za projektno vodenje PMBOK® Guide je vodilna svetovna publikacija in temeljni vir za učinkovito vodenje projektov v katerikoli panogi. Izdajatelj tega vodnika je Project Management Institute (PMI), vodilno svetovno združenje na področju upravljanja projektov, programov in portfeljev, ki svojim delovanjem izboljšuje uspešnost poslovnih okolij in razvija strokovnost vodenja projektov s svetovno priznanimi standardi in certifikati.

Talent-Based Leadership temelji na tem, da ima vsak posameznik prirojen potencial v obliki talentov, ki nam pomagajo pri realizaciji naših ciljev. V tem konceptu so poleg identifikacije različnih aspektov talentov posameznika, merjenja in opisov tipičnih vedenj tudi priporočeni načini vodenja in vzpodbujanja razvoja sodelavcev, kakor tudi učinkoviti pristopi za reševanje konfliktov in problemov.

Strokovne podlage za ta koncept zajemajo dognanja temeljev psihoanalize (Sigmund Freud) in v nadaljevanju poznavanja razvoja petih karakternih struktur posameznika od zgodnjega otroštva dalje (Wilhelm Reich). Čustveno-energetski vidik teh karakternih struktur (Barbara Brennan) prinaša še dodatno dimenzijo in poglablja poznavanje področja razvoja posameznika in delovanja v domačem in delovnem okolju.

Morda vas zanima tudi

Akademija projektnega managementa – sistematično usposabljanje projektnih managerjev, ki zajema 9 delavnic:

Na podlagi vaših potreb in predhodnega znanja si izobraževalni paket – niz več praktičnih delavnic lahko oblikujete sami!

Izobraževalni paketi – ob prijavi in plačilu za obisk:

 • 3 – 4 delavnic – 15 % popust
 • 5 – 6 delavnic – 20 % popust
 • 7 – 9 delavnic – 25 % popust

* Na praktičnih izobraževanjih boste prejeli znanje – potrebno podlago tudi za pridobivanje tako IPMA, kot tudi PMI mednarodnih certifikatov, seveda pa tudi za NPK (nacionalno poklicno kvalifikacijo), saj so predavatelji sodelovali tudi pri pripravi nabora znanj za certificiranje.

** Vsi pooblaščeni inženirji lahko na izobraževanju Šola projektnega managementaPriprava projekta – osnova za učinkovito izvedbo in uspeh projektaEkonomika, poslovna vrednost projektov in najboljše metode za obvladovanje sprememb in tveganj pri vodenju projektov in Planiranje projektov in Planiranje projektov in uporaba programa MS Project, prejmete kreditne točke IZS iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

***˝Izobraževanje po meri˝ za posamezno podjetje oz. organizacijo –  večmodularna bolj poglobljena in praktično naravnana usposabljanja za odlično vodenje projektov. Za več informacij pišite na naslov: ana.kordis@agencija-poti.si.

Predavatelj

Zoran Korenjak, PMP, CCMP, NLP Master Practitioner, BHS Practitioner

Projektni manager, predavatelj in coach z več kot petnajstletnimi izkušnjami. Vodi strateške in kompleksne projekte v uspešnih družbah in večjih organizacijah, med drugimi tudi v finančni industriji. Je soavtor in predavatelj na Akademiji Projektnega Managementa, predava na strokovnih konferencah in izvaja coaching programe za posameznike ter podjetja.

Strokovnost na področju projektnega managementa izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom Project Management Professional (PMP)®, ki ga izdaja Project Management Institute (PMI), vodilno svetovno združenje na področju upravljanja projektov, programov in portfeljev.

Strokovnost na področju uvajanja sprememb dokazuje z mednarodno priznanim certifikatom Certified Change Management Professional™ (CCMP™), ki ga izdaja vodilno svetovno združenje na področju upravljanja sprememb Association of Change Management Professionals (ACMP).

Strokovnost na področju osebne storilnosti izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom NLP Master Practitioner, ki ga izdaja Mednarodna zveza trenerjev Nevro-lingvističnega programiranja (NLP). Poleg tega je diplomant mednarodnega instituta za zdravljenje in osebno preobrazbo Barbara Brennan School of Healing. To je visoko spoštovana izobraževalna in globalna zdravilna institucija s tisočerimi diplomanti v več kot 50 državah po vsem svetu. Študij zajema proces osebnostnega razvoja študentov, ozaveščanje povezav med umom, telesom ter čustvi in osvajanje specializiranih zdravilnih tehnik in veščin za uporabo v strokovni praksi.

Pri svojem delu odlično kombinira strokovnost z osebnim pristopom. Njegove delavnice so zanimive in polne praktičnih primerov za poslovni ter osebni uspeh.

Kotizacija

218,00 € + 22%

Plačilo z DDV znaša 265,96 € in vključuje strokovno predavanje, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici, prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. 30000-0005076725 pri Sberbank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Fizičnim osebam nudimo 30 % popust na kotizacijo!

Dodatne ugodnosti

Za prijave in plačila do 3 tedne pred izvedbo posameznega izobraževanja, vam nudimo 10 % popust, če se prijavite kot pravna oseba in 40 % popust, če se prijavite kot fizična oseba!
Ugodnosti se ne seštevajo!