Konstruktiven FEEDBACK – kako ga podati in sprejeti?!

POHVALA ali KRITIKA kot učinkovito orodje za IZBOLJŠAVE in spodbuda k NAPREDKU

Ni pomembno, kaj mi govorimo; vse, kar šteje, je, kaj si ljudje predstavljajo o tem, kar mi govorimo. Veliko nesoglasij se zgodi takrat, ko si mi predstavljamo, kaj si nekdo misli, v resnici pa tega nikoli ne moremo povsem natančno vedeti.

TERMIN: 15. 11. 2024 (od 9:00 do 15:30)

Vse kar se dogaja okoli nas, se odraža v nas samih in našem lastnem dojemanju ter posledično podajanju informacij.

Ko začnemo pravilno posredovati povratno informacijo, nam bodo tudi ljudje začeli dajati konstrukitvno povratno informacijo. Vse se začne najprej pri nas samih, kot je rekel Mahatma Gandhi “Bodite sprememba, ki jo želite videti v svetu”.

Majhne spremembe v besedah lahko naredijo ogromno razliko v tem kako jo prejemnik razume. In s tem, ko informacijo pravilno podajamo, pripomoremo k ustvarjanju pozitivne klime v organizaciji, gradimo zaupanje, spoštovanje, motiviranost posameznikov in služimo kot katalizator sprememb.

Ključno je namreč, da z odlično povratno informacijo podpremo in spodbudimo pozitivno obnašanje. S tem namreč pri naših sodelavcih dosežemo, da postanejo še boljši.

Nepravilno podajanje in razumevanje povratnih informacij neizogibno vodi do konfliktov.

Resnica je, da skoraj nihče od nas ne mara kritike. Veliko od nas se ji zato poskuša odreči za vsako ceno, zaradi česar pa trpi timska in naša uspešnost ter učinkovitost.

Za razliko od pohvale, kritika vsebuje težnjo po spremembi. Da je konstruktivna pa jo je potrebno znati pravilno podati in sprejeti. Pravilno podana kritika je tudi učinkovito orodje in spodbuda k izboljšavam in napredku.

Ignoriranje problemov ali vedno govoriti le lepo, bo vedno rezultiralo le v status quo.

Program

Na praktični delavnici se boste naučili:

  • Kako sprejeti in podati resnico, da bo v pomoč vam in vašemu sogovorniku?
  • Kako narediti prijetno atmosfero v komunikaciji?
  • Kako se izogniti ključnim napakam pri podajanju povratne informacije?
  • Kako kontrolirati na kakšen način vaš sogovornik sprejema kritiko in ima lahko od nje korist?
  • Različnih tehnik podajanja povratne informace in kdaj jih uporabiti
  • Dati sebi najboljšo možnost uspeha s tem, ko boste prilagodili vaše podajanje povratne informacije osebi, kateri jo podajate
  • Biti konstruktivno odprti do povratne informacije, ki vam je dana od drugih in ju uporabiti za lastni uspeh in rast

Predavatelj

Mag. Peter Babarović
je magistriral s področja podjetništva in sicer na temo “Kakovostno ravnanje s čustvi v podjetju” in trenutno vodi lastno podjetje s svetovno uveljavljeno blagovno znamko na področju zdravega življenjskega sloga in z le-tem povezanimi izdelki. Vedno stremi k drugačnosti, konkurenčni prednosti in odlični uporabniški izkušnji svojih strank s celega sveta. Vzpostavil je svoj učinkovit sistem uspešnega postavljanja in doseganja ciljev ter lastne odgovornosti za uspeh. Ob tem že več kot 20 let poučuje japonsko borilno veščino Aikido, 5 let pa tudi še veščino Systema.

Svoje bogate izkušnje in strokovno znanje že vrsto let deli kot avtor strokovnih člankov ter kot odličen in energičen predavatelj navdušuje udeležence izobraževanj na področju vodenja sodelavcev, komuniciranja, osredotočenosti pri delu – toka produktivnosti, razumevanja ter razvoja lastnega potenciala, doseganja ciljev, zavedanja in prevzemanja odgovornosti za uspeh, time management-a, …

Kotizacija

228,00 € + 22%

Plačilo z DDV znaša 278,16 € in vključuje strokovno predavanje, prikaz primerov iz prakse z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na izobraževanju in prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. SI56 3300 0000 1159 917, odprt pri Addiko Bank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo izobraževanja. Po izobraževanju vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo izobraževanja, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Fizičnim osebam nudimo 30 % popust na kotizacijo!

Dodatne ugodnosti

Zgodne prijave: 10 % popust za prijavo in plačilo do 3 tedne pred izvedbo izobraževanja.
Fizične osebe: stalni 30 % popust na kotizacijo.
Ugodnosti se ne seštevajo!