V hitrem, kompleksnem in negotovem svetu, v katerem živimo, je sposobnost pogleda iz drugačne perspektive ključnega pomena, da se lahko bolj bistro odzovemo na izzive, da smo bolj potrpežljivi v odnosih in da dostopamo do virov notranjega miru, ki ni odvisen od zunanjih okoliščin.

Knjiga razblinja prepričanja, ki nam ne služijo več, in razkriva brezčasno, neskončno prisotnost biti, ki je naš stalni zadovoljni sopotnik in vir ustvarjalnega delovanja.

Knjiga je tudi priložnost za upočasnitev, priložnost novega izkustvenega razmisleka in okusa živosti življenja. Je zbirka transformacijskih uvidov/misli/modrosti, ki nam širijo perspektivo doživljanja/zavedanja sebe in sveta.

Lahko služi kot priročnik za trenutke v stiski, da nas preko različnih tem usmerja v brezčasno navzočnost, naše bistvo, jasnost in mir, ki je neodvisen od situacij, okoliščin in drugih ljudi, ter omogoča lažji naslednji korak.

Uvidi iz poglavja Poslušanje, odpirajo na stežaj odprte skrivnosti vsakomur, ki si vzame čas in pozornost, da bi jih spoznal ter omogočajo vseživljenjsko učenje te temeljne veščine komuniciranja. Globlje poslušanje lahko koristno vpliva na naše odnose, rezultate in zadovoljstvo pri delu in doma.

Izkustveno veščino poslušanja raziskujemo tudi na praktični delavnici Poslušanje – skrivnost dobrih odnosov, rezultatov in zadovoljstva.

Začni s sladico

Začni s sladico

Upam, da bodo skrbno izbrani uvidi iz knjige dober in ustrezen napotek za novo učenje, razvojne pogovore in prizadevanja po globljem razumevanju sebe in drugih kot tudi ustreznem medsebojnem ravnanju.

Avtor Dr. Matej Miklavec je coach za razvoj osebnih potencialov. Dela s posamezniki in skupinami v podjetjih, ki si želijo več izražanja svojega polnega potenciala ter zadovoljstva. Po formalni izobrazbi je strojnik, ki se je več let ukvarjal z razvojem in raziskavami naprednih avtomobilskih izdelkov. Globoko spoznanje o pravem izvoru človeškega doživljanja ga je transformiralo v drugačno izkušnjo življenja in novo področje dela osebne in skupinske učinkovitosti. Dodatno praktično znanje je pridobival preko vipassana meditacije, raziskovanja s tehnikami transpersonalne psihologije ter opravljanja različnih certifikatov za coaching, od nevrolingvističnega programiranja, stakeholder centered coachinga do transformacijskega coachinga. Je član organizacij Toastmasters in mednarodne zveze za poslušanje ILA.