Spoznajte 7 veščin za višji uspeh kadrovske službe in drugih oddelkov

Katere so te veščine? To so veščine, ki si jih je težko naučiti, a se bodo izplačale za vedno.

Koristno je, da razvoj teh veščim omogočimo našim zaposlenim. Niso vezane na formalno izobrazbo, zato je njihova prednost prav ta, da se jih resnično lahko naučijo vsi, na vseh delovnih mestih od najmanj zahtevnih, do tistih najbolj zahtevnih. In ker vse bolj poudarjamo vseživljenjsko učenje, ker znanje zelo hitro zastari, prav te veščine lahko zaposlenim pomagajo do višjega osebnega zadovoljstva in seveda posledično do višje produktivnosti.

So pogoj za uspeh, so osnova tudi za višanje specifičnih, strokovnih znanj. Ker če ne obvladamo teh osnovnih veščin, nam tudi ostale specifične prav nič ne koristijo. Katere so te veščine?

  1. Retorične sposobnosti. Če si upamo povedati kar želimo, če nas ni strah, ko govorimo, če znamo izraziti svoje želje in zahteve, in to na način, da pri tem nobenega ne prizadenemo, potem bomo tudi dosegli v življenju več. Ni nam potrebno biti javni govorec, vendar pa te retorične sposobnosti omogočajo višjo samozavest, in če smo samozavestnejši, si več upamo, če si več upamo, več dosežemo, tudi na delovnem mestu.
  2. Odkritost do samega sebe. Po naravi smo ljudje taki, da vse stvari radi olepšujemo, si ne upamo priznati, da nam nekaj ne gre. Za vse kar gre narobe najprej krivimo druge. Ko presežemo to fazo, in pričnemo biti odkriti do samih sebe in se sami sebi dobesedno ne lažemo in si ne zatiskamo oči, smo že na poti do uspeha.
  3. Zaupanje vase. V veliko primerih uspeh ni odvisen od samega produkta, ki ga ponujamo, od tega kaj znamo, od tega, kdo nas je vzgajal in kje, temveč od tega kakšno zaupanje imamo sami vase. Če imamo to zaupanje vase, če v nas gori notranji ogenj, potem imamo moč narediti vse, kar je potrebno narediti, da dosežemo cilje. Takrat gremo dobesedno skozi vse težave, ker smo prepričani, da bomo na koncu uspeli. Kako dosežemo stanje zaupanja? Enako kot treniramo mišice, z nenehno vajo in vztrajnostjo.

Katere so preostale štiri pa boste izvedeli tukaj.